ΚΑΙΡΟΣ
ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Αν μένετε στην Αρέθουσα ή αν απλώς είστε επισκέπτες, υπάρχουν πολλά αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση.

Αν σας ενδιαφέρουν τα αρχαιολογικά μνημεία, μπορείτε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Μεγαλόπολης, όπου μεταξύ άλλων μπορείτε να θαυμάσετε το αρχαίο θέατρο, ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της αρχαίας Ελλάδας. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Λύκαιο όρος, τόπο γέννησης του Δία αλλά και της ιερής αρχαίας Λυκόσουρας, της πρώτης σύμφωνα με το μύθο Ελληνικής πόλης. Τέλος υπάρχει και ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, σχεδιασμένος από τον Ικτίνο.

Moni Bouras Lykosoura LykosouraEpikourios ApollonMegalopolis theatreMoni RekitsasMoni Vasta

Αν σας ενδιαφέρουν τα θρησκευτικά μνημεία, υπάρχουν πολλά μοναστήρια και σημαντικοί ναοί στη γύρω περιοχή. Τέτοια είναι η μονή της Παναγίας Μπούρας, μεγάλο γυναικείο μοναστήρι με σημαντική δράση στην Τουρκοκρατία, η μονή Αμπελακίου, γυναικείο μοναστήρι που φιλοξενεί τη φιλοτεχνημένη από τον ευαγγελιστή Λουκά εικόνα της Παναγίας της Μακελλαρίτισσας και ο περίφημος ναός της Αγίας Θεοδώρας του Βάστα, στη στέγη του οποίου έχουν φυτρώσει 17 δέντρα.

Τέλος, υπάρχουν τοποθεσίες που συνδέονται με την επανάσταση του 1821, όπως το Βαλτέτσι με τις δύο μάχες του Βαλτετσίου (24 Απριλίου και 12 Μαΐου 1821), το χωριό Τουρκολέκας, πατρίδα του Νικηταρά, το χωριό Άκοβος όπου έμεινε για 12 χρόνια ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η μονή του Αγίου Γεωργίου Ρεκίτσας, όπου μόνασε ο Παπαφλέσσας μέχρι το 1817.