ΚΑΙΡΟΣ
ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Αν θέλετε να κάνετε εξορμήσεις στην περιοχή γύρω από την Αρέθουσα, δύο πολύ καλές προτάσεις είναι η επίσκεψη στην Καρίταινα και η εξόρμηση στο Λούσιο.

 

Η Καρίταινα, με τα θαυμάσια πέτρινα σπίτια και τα πλακόστρωτα είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Αρκαδίας και μάλιστα έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμος. Σημαντική είναι επίσης και η ιστορία του τόπου, καθώς το Φράγκικο κάστρο της υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα φρούρια της Πελοποννήσου τόσο κατά την Φραγκοκρατία όσο και κατά την Τουρκοκρατία, με αποτέλεσμα η Καρίταινα να αποτελεί σημαντικό εμπορικό και διοικητικό κέντρο.

Karitaina Karitaina Lousios Lousios Lousios

Σήμερα, εκτός από το χωριό και το κάστρο μπορείτε να επισκεφθείτε το παλιό πεντάτοξο γεφύρι στον Αλφειό, το παλιό πέτρινο γεφύρι του Ατσιχόλου στον Λούσιο και το φαράγγι που δημιουργούν οι ποταμοί Αλφειός και Λούσιος.

 

Αν θέλετε να έρθετε πιο κοντά στη φύση, στο παραπάνω φαράγγι δραστηριοποιούνται εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού που οργανώνουν rafting και kayak στο Λούσιο και τον Αλφειό, καθώς και πεζοπορία και τοξοβολία στη γύρω περιοχή που περιλαμβάνει την Παλαιά Μονή Φιλοσόφου.